Sluit Verthe Interieurs

10

dec
klanten

Zo wordt jouw zetel gemaakt

 

Zo wordt jouw zetel gemaakt

De ene zetel is de andere niet. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook de binnenkant kan sterk verschillen. Bij Verthe Interieurs vinden we beide aspecten minstens even belangrijk. Als klant is het vaak moeilijk om je in te beelden wat er in de binnenkant zit. Wel, we nemen je mee achter de schermen bij Mecam. Een Belgische zitmeubelfabrikant waar we al jaren mee samenwerken.

 

De passie voor meubels als fundament

We worden op een warme zomerochtend ontvangen door Luc Meers in Dilsen-Stokkem, zaakvoerder bij Mecam Group. Mecam Group is de grootste zitmeubelfabrikant van de Benelux en biedt verschillende merken aan waaronder Mecam, Neo-style, Ligna, Otium Care, Indera, Moome en Authentix. Elk merk heeft zijn eigen look and feel waarbij topkwaliteit en deskundigheid duidelijk zichtbaar zijn.

Luc en Christ Verthé werken al bijna 10 jaar samen. De gemeenschappelijke passie en het enthousiasme over meubels is aanstekelijk. “Met elke fabrikant waarmee we in zee gaan, moeten we een klik hebben. Het menselijke aspect en transparantie is voor ons heel belangrijk. Bij Mecam zat dat onmiddellijk goed. We kiezen niet zomaar salons uit een brochure maar gaan langs bij onze fabrikanten om de kwaliteit te voelen, het zitcomfort te ervaren en de productie te zien. Die vertrouwensrelatie is erg belangrijk voor ons.”

 

Ambacht van de bovenste plank

Luc neemt ons mee waar jouw salon van A tot Z wordt gemaakt. De fabriek waar alles nog in huis vervaardigd wordt. Van hout tot volledig geraamte van de zetel. Van leder tot stikking. Van moer tot vijs.

De grote stapels massief hout, de geur van vers gezaagd hout. We houden eerst halt bij de schrijnwerkerij. Hier worden de grote stukken massief hout gezaagd tot geraamtes op maat. De solide basis van onze zetel.

Daarna gaan we verder in het proces: de mousse van de zetel. Een goede kwalitatieve vulling bepaalt het comfort van je zetel. Bij Mecam wordt steevast koudschuim gebruikt. Dit type vulling is gekenmerkt door een hoge elasticiteit, het heeft een open en ongelijke celstuctuur; m.a.w. bij het zitten op de vulling reageren de cellen verschillend, ze geven meer comfort, een betere luchtcirculatie en vermijden kuilvorming. Koudschuim wordt ook wel “schuim met een hoge veerkracht” genoemd. Het is ook anti-allergeen en anti-schimmel. De mousse of het schuim wordt behandeld om jarenlang mee te gaan en wordt nadien op het geraamte geplaatst. Zo zitten we straks en de komende jaren comfortabel.

We wandelen verder in de fabriek; achter elke hoek zien we mensen druk en heel geconcentreerd aan het werk. Wat verder horen we naaimachines, zien we grote stukken stof en leder hangen en zijn geavanceerde machines volledig autonoom aan de slag. De jarenlange expertise, het ambacht en de moderne technologie gaan hier hand in hand.

Het leder wordt eerst handmatig gecontroleerd op kwaliteit. Daarna gaat het grote stuk leder door een machine. De machine deelt het leder op in verschillende stukken zodat geen enkel stuk leder verloren gaat. Het leder wordt met de hand gesneden en gaat daarna naar de stiksters. In het geval van een zetel uit stof worden de stukken stof op voorhand op maat gesneden en nadien aan elkaar genaaid door de stiksters. Je merkt het vast wel; het handwerk die in één zetel gaat is aanzienlijk.

 

Topkwaliteit waar je jaren van geniet

De zetel is bijna klaar. De mechaniekers zijn nu aan de beurt. Alles wordt per model vooraf geassembleerd om dan straks volledig met de hand in elkaar te zetten. Heel veel handwerk en precisie.

Een sterke constructie, die zorgt dat je jarenlang geniet van jouw nieuw salon. Een zetel die minstens 10 jaar meegaat is bij ons helemaal geen uitzondering, integendeel. De kwaliteit bij Mecam is top en dit aan een betaalbare prijs.

“De binnenkant van een zetel is iets waar je in eerste instantie niet over nadenkt, maar dit zorgt ervoor dat je straks kwaliteit in huis haalt. Een zetel van bij Verthe Interieurs is een investering waar je jarenlang van geniet. Bij Verthe Interieurs zit je goed.”

Bekijk hier ons aanbod salons in leder of stof.

 


Reactie plaatsen

Ligna
Las-salotti
Angelo
Neves
Treca-interiors
Velda
Recor originals
Polypreen