Sluit Verthe Interieurs

24

sep
Kasten

Verthe Interieurs, de lokale maatkastexpert

Bij Verthe Interieurs staan kwaliteit en service op nummer 1. En daar zijn we goed in. Omdat we graag tijd maken om te luisteren naar je wensen. We vertalen dit in een meubel, een interieur volledig op jouw maat. Bij Verthe Interieurs gaan we op zoek naar het beste voor jouw interieur. Naar de beste kasten op maat. En dat vinden we bij Neves, sinds 1997.

Christ Verthé, de man aan het roer bij Verthe Interieurs, volgde de opleiding meubelmaker in het VTI in Kortrijk. Na 10 jaar zelf kasten te maken, staat hij nu fulltime in zijn toonzaal in Harelbeke, dicht bij de klant. “Ik maakte de bewuste keuze om de productie niet meer in eigen huis te doen.  Als kleine schrijnwerker is het helemaal niet eenvoudig om continu te investeren in de beste machines en tegelijkertijd een goede prijs te zetten. Wij tekenen nog steeds zelf uit, blijven nauw betrokken bij de productie en plaatsen de kast bij jou thuis.”

Christ ging op zoek naar een fabrikant die 100% past bij het DNA van Verthe Interieurs. En die vond hij bij Neves. We gingen op bezoek bij Neves en praatten honderduit over het prille begin, het bruisende heden en wat de toekomst brengt.

Neves gaat al heel lang mee. Al 30 jaar. Sinds 2014 staan Alain en Frederick aan het roer van deze Belgische meubelfabrikant. In die 10 jaar is er al heel wat veranderd. Meer focus, nog meer service en meer efficiëntie. En ook de partnerships werden verder uitgebouwd.

Christ speelde een enorme rol tijdens de overname van Neves door Alain en Frederick. Hoe verliep dat?

Alain: “Christ kwam veel langs bij ons en dat ging gepaard met fabrieksbezoeken en met het bespreken van optimalisaties. Christ was de beste barometer voor ons. En daar zijn we hem heel dankbaar voor. We zijn een heel stuk efficiënter en beter kunnen werken. Hij staat op de vloer en voelt aan wat de klant belangrijk vindt, dat was voor ons heel kostbaar.”

Wat maakt het jullie samenwerking zo aangenaam?

Christ: “De betrokkenheid is heel groot. We hebben heel close contact met zowel de zaakvoerders als de mensen in de fabriek. Ik teken nog steeds zelf de kasten uit. De fabricatie gebeurt door Neves. Dat maakt het een stuk duurzamer én economischer. We hebben geen eigen atelier meer. Terwijl Neves continu investeert in de nieuwste machines om up-to-date te blijven waardoor de mogelijkheden legio zijn voor de klant.”

Christ, je maakte 10 jaar zelf kasten op maat. Van waar de ommezwaai naar een externe fabrikant?

Christ: “Het continu investeren in de beste machines is cruciaal om kwaliteit te bieden maar die investeringen zijn niet evident als kleine schrijnwerker met een meubelzaak. Bovendien miste ik het contact met de klant. Met volle aandacht luisteren naar hun wensen en hen helpen met een kast op hun maat. Dat is mijn passie.

Wij focussen op de wensen van de klant, Neves focust op de productie. En het feit dat ik zelf kastenmaker ben, heeft enkel voordelen.”

Alain: “Hij ademt kasten.”

Christ: “Er komt heel wat kijken bij het maken van een kast. Vaak weet je bij jouw bezoek nog niet hoe je de kast wilt indelen. Plooi je jouw hemden en T-shirts of hang je ze liever aan een kapstok? Moet er ruimte voorzien worden om schoenen op te bergen? Verthe Interieurs begeleidt je graag tot de kast die echt bij je past. Zo willen we onze slogan alle eer aandoen: lekker zitten, heerlijk slapen, kasten in alle maten. Totaalinrichting om over te praten!”

“Je komt als klant op bezoek bij Verthe Interieurs en je hebt een concrete behoefte en misschien zelfs al een plan uitgetekend. Maar bij Verthe Interieurs denken we verder. Je hebt een nieuwe kleerkast nodig maar hoe moet die praktisch in elkaar zitten? Daar help ik je graag mee. Want maatkasten zijn niet zomaar een product. Het is een creatie. Het is millimeterwerk. Het is vakmanschap. Zo doe ik nog steeds de opmeting en de volledige opvolging.

Neves is 100% Belgisch.
Christ: “Bij Verthe Interieurs vinden we de kwaliteit en het partnership heel belangrijk. En dat Neves ook nog eens 100% Belgisch is, maakt het verhaal compleet.”
Alain: “Alles wordt gemaakt in onze fabriek in Ninove. En elk onderdeel is Belgisch. Maar ook duurzaamheid is voor ons geen onbekende. De spaanplaten zijn gemaakt uit gerecycleerd materiaal en elk stuk van de plaat wordt maximaal benut. Het leveren van de kasten gebeurt ook duurzaam. En bovendien, het belangrijkste, je kast gaat 30 tot 40 jaar mee. Duurzaamheid ten top!

Wat brengt de toekomst volgens jullie?

Alain: “Voor ons is dat heel duidelijk: de huizen worden kleiner dus ruimtebesparing is heel belangrijk. Functionaliteit is prioriteit. Iedere vierkante meter moet worden gebruikt. Met bouwpakketten en kasten met vaste maten is dat niet evident. Daar kan je niet elke millimeter innemen.”

Christ: “Heb je een kleinere ruimte en geen plaats voor draaideuren? Dan kunnen schuifdeuren de oplossing zijn. Slimme oplossingen, daar gaan we samen voor. “

Alain: “We staan nog maar aan het begin van ons verhaal. We zijn klaar voor het vervolg. We weten dat we goed zijn in wat we doen, laten we dat verder uitbouwen,” besluit Alain van Neves.


Reactie plaatsen

Ligna
Las-salotti
Angelo
Neves
Treca-interiors
Recor originals
Polypreen
Medalounger
Karpi
Vanlanschoot
Hukla
Revor
styldecor