Sluit Verthe Interieurs

Parketvloeren

Verthé Interieurs levert en plaatst parketvloeren en dit al meer dan 33 jaar. Onze ervaring gaat gepaard met een ruim assortiment aan materialen te bezichtigen in onze toonzaal. Parket kan worden gemaakt uit verschillende houtsoorten, massief of half massief, afgewerkt of onafgewerkt. De plaatsing wordt verzorgd door onze eigen vakmensen met een afwerking van de parket naar wens in verschillende kleuren, olie of vernis. Ook voor renovatie van bestaande parketvloeren kunt u bij ons terecht.

 

Massief parket

Massief parket bestaat volledig uit dezelfde houtsoort. Dankzij het tand- en groefsysteem aan de 4 zijden, passen de planken van massief parket mooi in elkaar.

Houten vloeren gemaakt van massief parket zijn nagenoeg onverslijtbaar, mits ze goed geïnstalleerd zijn. De installatie van een houten vloer vereist flink wat vakkenis, het is dus belangrijk dat dit gedaan wordt door professionals. Bij FloorHouse helpen we u uiteraard graag met de installatie van uw massief parket.

Bijkomend voordeel van houten vloeren is dat ze antiallergisch en hygiënisch zijn, en dus zeer geschikt voor huishoudens zowel met als zonder kinderen.

Halfmassieve parket

Deze parketvloer is opgebouwd uit verschillende lagen. De onderlaag en tussenlaag bestaat meestal uit houtvezel MDF of multiplexplaten of blokplaten uit naaldhout. De slijtlaag of toplaag bedraagt minimum 2,5 mm edel hout (meestal 4 of 6 mm) en kan dus ook opgeschuurd worden, hoewel niet onbeperkt. Heel vaak worden deze vloeren legklaar geleverd.

De stroken of panelen hebben steeds een tand- en groefverbinding op de vier zijden. Deze vloer kan vol verlijmd geplaatst worden of hij kan ook zwevend geplaatst worden. Uiteraard zal je bij het belopen van een zwevend geplaatste vloer meer loopgeluiden horen.

Het voordeel van deze parketvloer is de eenvoudige en stofvrije plaatsing van het product. Deze meerlagige parketvloeren zijn ook goedkoper dan de massief houten vloeren. Bij dit type parket heb je nog steeds het aangename warme gevoel van een houten vloer.

 

 

Ligna
Las-salotti
Angelo
Neves
Treca-interiors
Velda
Recor originals
Polypreen