Sluit Verthe Interieurs

07

apr
Beurs

Met angorageiten beleef je heerlijke nachten. Bezoek aan de befaamde Imm Cologne beurs (deel 1)

De Angorageit komt uit de vallei Angora, in de Centraal Anatolische Hoogvlakte van Turkije. Mooi beestje, zachte vacht, weegt tot 50 kilo en zit er warmpjes bij. Angorageiten doen jou beter slapen. Dat staat vast. 

Even terug in de tijd. Half januari, voor dag en dauw in het treinstation van Harelbeke. Het plan? De trein van 4u21, om tegen 8u15 Keulen te bereiken. Bijna vier uur treinreizen in het verschiet, genoeg tijd om de Imm Cologne beurs voor te bereiden. The international furnishing fair, het mekka van de Europese meubelverdelers.

Indrukwekkend op z’n Duits, grootse beurshallen. Fabrikanten van overal pronken met hun nieuwste ontwerpen. Top of the bill. Maar, hoe zat het nu met die geit?

Juist. Ook Treca de Paris, premium leverancier van handmade bedden en toebehoren, heeft een plaats op de beurs. Treca: ‘Slapen als God in Frankrijk’, luidt het. Ze hebben een prachtige stand, klassiek op z’n Frans. Stijlvol. Tijd voor een praatje met madame, zo komt een mens nog eens iets te weten. Over geiten en schapen, excuseer, geiten en slapen.

Treca-matrassen bestaan uit zelfgemaakte veren en uitsluitend natuurlijke producten, zoals exclusieve mohair wol. Afkomstig van … de angorageit. Hun wol groeit 2 cm per maand. Dat gaat vooruit. Het dier krijgt tweemaal per jaar een scheerbeurt, dat levert telkens 3,5 tot 4,5 kilogram wol op. Voeg daar wat paardenhaar, kamelenhaar en kasjmier aan toe. En je krijgt een matras van Treca!

“Allemaal wel leuk. Maar ’s ochtends heb ik een stijve nek, rugpijn of schouderklachten. Pakt zo’n Treca-matras ook de oorzaak aan?”, hoor ik je luidop denken. Jawel! Hun wol is ongelofelijk stabiel en soepel tegelijk. Je krijgt absolute perfectie op vlak van steun en comfort, wat de druk op je rug, nek en schouders wegneemt. Door de biologische ondersteuning ga je dromend terug in de tijd. Puur natuur. Je slaapt op dierlijke wol, warm in de winter, koel in de zomer. Je klachten nemen af. Met angorageiten beleef je heerlijke nachten.

Wil je ook klachtenvrij slapen en opstaan? Wie niet! Met de slaaptest graaf je in je slaapgeheugen en herbeleef je jouw laatste nachten. Je ontvangt per mail een persoonlijk slaapadvies, volledig gratis en vrijblijvend. Wens je meer informatie over Treca bedden en wil je weten hoe een natuurlijke matras je slaapcomfort verhoogt? Kom naar de showroom te Harelbeke en ik help je persoonlijk verder.

Op naar de volgende beurshal, in deel twee.


Reactie plaatsen

Ligna
Las-salotti
Angelo
Neves
Treca-interiors
Velda
Recor originals
Polypreen